woensdag 10 mei 2017

Italy in Haarlem: Back to Basics

Vorig zomer kwamen we er voor het eerst, nu komen we er zeker 1 á 2 keer per maand.

Bij binnenkomst ruik je de oven, hoor je het gezellige geroezemoes en komt gastheer Domenico lachend op je af.
Francesco zwaait de scepter bij de pizza-oven die een pontificale plek heeft midden in de zaak.

Tafels voor 2, 4, 8 of zelfs meer in de serre en tuin, waar het vooral op een warme dag heerlijk toeven is. Ook met z'n 2en kan je buiten zitten, je deelt de grote tafel met de andere gasten, als een grote famiglia.

De biologische pizzakaart is rijk gevuld met voor ieder wat wils, de bodems worden ter plekke gedraaid en belegd, omdat wij gek zijn op de entrata's (voorgerechten) heeft Francesco voor ons regelmatig een bodem belegd met mijn smaak op de ene helft en Michéls smaak op de andere helft. Ook hebben ze een kleine keus uit pasta gericht op het seizoen gemaakt door Domenico.

Ondertussen ben ik er al met vele verschillende mensen geweest, met de kinderen, met vrienden, met oud-studiegenoten/vriendinnen.

Op 5 mei waren we er weer, we zijn lekker lang blijven zitten en hebben samen met Francesco nog een drankje genuttigd nadat de laatste gasten weg waren. Zijn warmte en gezelligheid is deels de reden waarom we er zo vaak komen, het heerlijke Italiaanse eten verwarmt onze maag, zijn vriendelijkheid het hart.


Back to Basics is onze nummer 1 place to be in Haarlem.