donderdag 4 mei 2017

Filmpje!

Net bericht gehad van Inholland, cijfer voor Survey is binnen en gehaald!
Ik heb nu alle toetsen periode 3 van jaar 3 gehaald en loop op schema. 

Ik ben nu bezig met periode 4 van jaar 3, de minor. Ik heb ICT gekozen omdat ik het leuk vind om creatief bezig te zijn met de lesstof en met de leerlingen. Er zijn heel veel leuke ICT-toepassingen die kan inzetten om de lessen interactief te maken, hierdoor zijn de leerlingen actiever en leren zij op een manier die bij hun leefwereld past.

Opdracht 3 van de minor bestaat uit het maken van een Flipping the Classroom les. Het idee is dat de docent door een filmpje instructie geeft, de leerlingen kijken het filmpje in eigen tijd en hierdoor is tijdens de les meer tijd voor uitleg en begeleiding. Het maken van een instructie is niet het moeilijkste deel, een filmpje maken daartegen wel.

Gisteren tijdens de les kregen we heel veel informatie van gastdocent Robbert van Empel en moesten we een filmpje maken, monteren en delen. Vandaag ben ik dus aan de gang gegaan met mijn eigen filmpje die gaat over de toetsing van thema 4; voorlichting, advies en instructie.
Ik had al een Prezi klaar, dat is een variant op PowerPoint, maar die Prezi alleen was niet voldoende, mijn hoofd moest ook nog in beeld dus heb ik screen-o-matic gebruikt om het scherm van mijn laptop op te nemen...zelfs het tikken van dit stukje kan ik filmen en plaatsten ....Zie hieronder het resultaat.Deze week kwam ik ook voor in een ander filmpje.....ik had meegedaan met een winactie bij De Roos, vulpenspecialist. Je kon een Leuchtturm1917 notitieboek winnen en daar ben ik gek op!
Je kon kiezen uit goud, koper en zilver, ik koos natuurlijk voor de laatste en won! Toen ze mijn naam zagen vroeg Jaqueline zich af of ik "hun Emma Louise" was.....en inderdaad!

In een filmpje op Facebook leest Alexander de namen voor terwijl Jaqueline filmt.  Ik heb net mijn prijs opgehaald en Alexander was zo lief om onze trouwdatum op de kaft te zetten, nu hebben we een mooi gastenboek!  Jaqueline vertelde dat het filmen niet vanzelf ging, het moest een paar keer over. Dat ken ik, vanmorgen moest het eindeloos over.....kan mijn eigen hoofd niet meer zien.....