maandag 24 april 2017

Paris

Om 16:45 reed de trein Gard du Nord in. Na het eindelijk verkrijgen van de metrokaartjes, gelijk maar 10 want goedkoper en bij meerdere automaten was het papier op, gingen we ondergronds met lijn 4, na 1 halte weer verder met lijn 2, eindbestemming Place de Clichy. Klein stukje lopen en we staan in een prachtige hal. 
Door de binnenplaats, weer naar binnen en 5 hoog de trappen op. 

Een mini-huisje wacht op ons. Lief, modern, alles erop en eraan. De huisbaas Gerard is hoffelijk en legt ons iedere knop, deur en code uit in een prachtige mengelmoes van Frans, Engels en Duits. 

Nadat we ons hebben opgefrist en luchtiger hebben gekleed gaan we de deur uit. We lopen 'onze' wijk in, Monmartre. Langs de Moulin Rouge en de vele sexshops, peepshows en meer van dat. Door mooie straatjes met hangende tuinen aan de balcons. 
Eten doen we bij Le Chinon, de locals aan de bar kijken naar de uitslagen van de verkiezingen, twee blonde jongens uit Nederland eten een pizza. Wij eten, drinken en kletsen. En proberen in Franse woordjes te praten met onze knappe ober. 

Ik wil graag de Sacre Coeur zien, eerst halen we een trui omdat het afgekoeld is. 
Na vele trapjes en stijgende straatjes staat ze daar in volle glorie. 

We gaan naar binnen, de mis van 22:00 begint net, we gaan aan de zijkant zitten kijken en luisteren. Een mooie afsluiter van deze dag. 

Nina slaapt, ik ben al vroeg wakker, maak thee en kijk naar Parijs

Geen opmerkingen: