woensdag 19 februari 2020

S-bahn hoppen

Vanmorgen na het ontbijt hebben we weer een groeps-dag-kaart gekocht voor de regio AB. Hiermee kunnen we de S-bahn nemen die je door de hele binnenstad brengt.
Eerste stop was Hackescher Markt, links het station uit en richting Museumsinsel.
Hier zijn de Dom en het Altes Museum te vinden. Hier is ook het DDR museum, een interactief museum, erg leuk en boeiend.
Daarna zijn we de lange Unter der Linden afgelopen, onderweg bekeken we de piëta van Käthe Kollwitz die in de Neue Wache staat.
We liepen verder over het midden van de lange laan, recht op de Brandenburger Tor af. De zon kwam langzaam door toen we door de paden van het Holocaust herdenkingsmonument liepen, dat blijft indrukwekkend, in het filmpje zie je hoe het daar is.

Bij de Reichstag konden we niet spontaan naar binnen, dat moest je van te voren regelen dus gingen we richting S-bahn station Brandenburger Tor.
Bij Potsdamer Platz kwamen we weer boven, tussen de hoge moderne gebouwen.
We gingen Mall van Berlin in, een mega winkelcentrum. In de foodhal namen we een snelle lunch in de vorm van een broodje braadworst.
Hup, weer die S-bahn op richting Hackescher Markt, daar hebben we onze dorst gelest met een biertje. Een rondje door de wijk Hackescher Markt bracht ons bij toeval bij een Drykorn store die uitverkoop had, alle items gingen met 70% korting de deur uit. Dieter kocht een pak en jas en Mich een colbert, passend bij een broek die hij al had en een jas. Twee blije heren!

Net hebben we genoten van een stevige maaltijd. Morgen gaan we naar de Ku-damm, wie weet slaag ik daar 😉

Geen opmerkingen:

Een reactie posten