woensdag 10 maart 2021

Echte mensen!

Vandaag weer een praktijkles gegeven in een echt lokaal met echte mensen!
Over een echt onderwerp waar eerst een beetje lacherig over gedaan werd maar algauw ook persoonlijke ervaringen werden gedeeld.
Het was les aan studenten Maatschappelijke Zorg niv.4. Normaal niet mijn doelgroep maar samen met collega M geven we een lessenreeks Basiszorg.
Het onderwerp was hulp bij Uitscheiding; feces en urine, voor de leek: poep en pies.
Lacherig dus, afhoudend ook want 'ik ga echt iemand z'n billen niet vegen' attitude. Tot een student vertelde over de zorg die zij haar oma geeft en een ander over zijn vader die slecht ter been is. Zou je hem laten zitten op de wc als hij niet meer overeind kan komen? Nee was zijn antwoord. Het ijs was gebroken en de aandacht stond ehh aan!
Materialen en voorbeelden uit de praktijk ter ondersteuning van de theorie, vragen en interesse.
Wat een energie geeft zo'n bijeenkomst! Wat een goed gevoel om mensen om me heen te hebben. Wat een bevestiging voor wie ik ben en wat ik kan.
De school, studenten, collega's en de lessen zijn een groot deel van mijn identiteit, dat deel was ik ff kwijt... hoop dat we steeds meer en vaker weer fysiek les mogen geven, lekker praten over p... ehh feces!

maandag 8 maart 2021

Inspiratie

De laatste maanden heb ik weinig inspiratie meer om te schrijven. Net als bij iedereen is de wereld gekrompen.
Thuiswerken, geen sociaal leven, avondklok noem het maar. Soms is de supermarkt het enige uitje, meestal doet Mich het omdat ik zit te werken.
De hele dagen achter de laptop maken moe, daarna ook geen zin meer om -online- een blog te schrijven.

Net al zovelen ben ik het ook zat aan het worden. Stapje voor stapje lijken we meer ruimte te krijgen, meer lucht. Wie weet komt de inspiratie dan ook terug.

Fijne avond(klok)

zondag 7 maart 2021

Steek voor steek

Dag voor dag
Steek voor steek
Een jaar Corona
Wanneer weer normaal
Dag na dag
Steek na steek