dinsdag 30 april 2019

April doet wat ie wil.....

April was een feestmaand.

Zondag 7 begon met de verjaardag van een goede vriendin, om 14:00 begonnen we met bubbels, de zon scheen heerlijk op het terras van de Flapcan. Die nacht eindigde voor mij om 02:00 uur, na de verjaardag gingen we bieren bij het Wapen, uiteindelijk ging ik met Bianca stappen....

Een week later vierden zwager en schoonzus hun verjaardagen in Nieuw Vennep. We kenden niemand maar het bier smaakte prima, later was het gezellig en werd het toch weer laat.

Op 21 april was het Lammetjesdag. Bij 12 verschillende cafees in Haarlem worden de nieuwe lentebokbieren gepresenteerd.
Het was een hele drukke editie, het mooie weer lokte de mensen de straat op. Wij zien altijd maar twee van de 12 van binnen. Café de Flapcan en het Wapen van Bloemendaal.
Dit jaar zagen we van beiden vooral de gevel, de zon was te fijn om binnen te staan.
Op een gegeven moment was ik mijn Mich kwijt, hij stond bij het Wapen achter de bar glazen te spoelen, de drukte was niet te overzien....we sloten die avond af met een bezem en poetsdoek. Onze hulp werd gewaardeerd door Bianca en haar Mich.

26 april was ik jarig, eerst werd ik verwend door mijn collega's en Mich. 's Avonds kwamen de kinderen eten, Koen heeft mijn haren mooi gemaakt en toen gingen Mich en ik naar de Flapcan, de kinderen gingen niet mee want zij hadden andere verplichtingen. In de Flap speelden de Heeren van Haerlem, mijn vriend Sytse is de gitarist dus daar wilde ik graag mijn verjaardag vieren. We hebben heerlijk gedanst en genoten van de band. Er waren veel vrienden en bekenden en het was erg gezellig, ik voelde me echt jarig!

De dag daarna was het Koningsdag, in de middag zijn we eerst op de koffie gegaan bij lieve vrienden, daarna weer richting de stad....het was koud dus ons rondje lopen was niet zo lang. In het Wapen was het warm en gezellig. Trio Vierstemmig trad er op en er hing een fijne sfeer. Ook is het leuk om oude bekenden tegen te komen op dit soort dagen. Van 12 jaar geleden op de bank bij het zwembad tot gezellig kletsen aan de bar. Haarlem blijft een dorp!

Tussendoor waren we een pizza gaan eten bij Back to Basics, het was de laatste avond want zij stoppen met de pizzeria. Wij hebben daar altijd heerlijk gegeten, leuke gesprekken gehad en nieuwe vrienden gemaakt. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om zomaar weg te gaan dus ik heb iedere gast gevraagd met ons mee te doen in een applaus voor Franco en zijn team. Het was een mooi moment en een groot applaus.

Nu heb ik een week vakantie, kan ik opladen voor het voorlopig laatste feestje; Bevrijdingspop in de Hout. Daarna even rust, 25 mei is het weer raak, dan vieren we onze verjaardagen....





maandag 22 april 2019

Nieuwe buren

Het nieuwe huis naast ons is verkocht maar nog niet bewoond. Het bijenhuis daartegen heeft veel nieuwe huurders. 
Metselbijen. 
Onder deze link vind je veel informatie over deze vlijtige diertjes: http://www.bestuivers.nl/Portals/5/Publicaties/Bijengasten_Hoofdstukken/Bijenhotelgasten_h14.pdf 

Enkele buisjes zijn al dichtgemaakt, ze vliegen af en aan, mooi gezicht! 

zondag 21 april 2019

Omgekeerde wereld

Patroon in diagram
Eindresultaat
Zoals ik een blogpost eerder schreef, de Waterclovertop uit Pompommagazine is af.
Het patroon was in het engels met amerikaanse afkortingen in een lastige geschreven tekst, vond ik. Een diagram zat er niet bij, jammer.
Na een eerste poging het te haken 'in het amerikaans' heb ik het weggelegd en ben eerst het patroon gaan 'vertalen'.
Hierna had ik het door, zag ik het voor me en kon ik aan de slag.

Foto's van het eindresultaat had ik gedeeld op FB en Istagram, er kwamen veel positieve reacties. Zo ook van Nienke, ze had nog materiaal liggen dat perfect bij dit patroon zou passen. Voor haar heb ik het patroon omgezet naar een diagram, ouderwets met ruitjespapier, potlood en kleurtjes. Dat was echt leuk om te doen, ik ga ooit proberen een eigen patroon te maken...

Ook mijn schoonmoeder wil het patroon gebruiken, dus ook voor haar zal ik het uittekenen.

Dit patroon gaat zeker in mijn 'haaklogboek'. Hierin staan gemaakte patronen, berekeningen, maten, gebruikte materialen, dikte haaknaald, diagrammen en aantekeningen. Ook garenbandjes plak ik erin en ik noteer wat ik eraan verdiend heb.

Wil jij een haakpatroon ontleed hebben? Of kan ik je helpen bij het 'lezen' van patronen, stuur dan een bericht via contact of laat hier een bericht achter.

dinsdag 16 april 2019

Waterclovertop

Van mijn lieve collega C kreeg ik het patroon, het komt uit PompomMag die zij vaak besteld.
Het materiaal is RicoDesign Essentials Cotton Glitz nummer 004. Een antraciet/diepblauw met subtiel glittertje. De halslijn en schouders heb ik aangepast omdat ik het patroon niet mooi voor elkaar kreeg.
Het was al een flinke klus om de afkortingen te vertalen, de amerikaanse zijn weer anders dan de engelse en nederlandse... fijn...

Ik ben blij met het resultaat!
Nu ben ik weer bezig met 4 projecten; een dekentje, een gestreept truitje voor mijn kleine grote vriend F, een zwarte jurk en een bonte grannysquare vest/jurk voor mezelf. Tussendoor heb ik ook nog een ibiza-stijl tasje gehaakt voor Joyce d'r verjaardag.

Lekker bezig....zodra een project af is van bovenstaande lijstje mag ik weer materiaal kopen, ik weet al wat; hennepdraad, niet om op te roken maar voor een 'rieten' strandtas voor Riomaggiore!